Διευκρινίσεις για το blog μας

Η ελευθερία του λόγου είναι ένα αναφαίρετο δικαίωμα του ανθρώπινου είδους που κατακτήθηκε, έπειτα από αιματηρούς αγώνες και θυσίες εκατομμυρίων ζωών. Η Ελευθερία του Λόγου χωρίς λογοκρισία και όρια αναγνωρίζεται στο άρθρο 19 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων:

Everyone has the right to freedom of opinion and expression; this right includes freedom to hold opinions without interference and to seek, receive and impart information and ideas through any media and regardless of frontiers.

Τα blogs, από την φύση τους, είναι ένα μέσο ελεύθερης έκφρασης. Φυσικά μιλάμε για τα blogs φτιαγμένα από ελεύθερους ανθρώπους για ελεύθερους ανθρώπους. Δεν αποτελούν επίσημες ιστοσελίδες και δεν εκπροσωπούν εταιρίες.

Το συγκεκριμένο blog αποτελεί μέσο γνωστοποίησης των φοιτητών επαγγελμάτων υγείας (συγκεκριμένα του Α.Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης) με θεματολογία που είναι εμπνευσμένη από τα προβλήματα που απασχολούν εδώ και χρόνια τους φοιτητές της Σ.Ε.Υ.Π και αναζητούν διέξοδο και λύση. Δε χρησιμοποιείται κάποιο έμβλημα, λογότυπο ή εικονίδιο που να υπόκειται στα πνευματικά δικαιώματα της Σ.Ε.Υ.Π.

Δεν έχουμε καμία σχέση με τη διοίκηση της Σ.Ε.Υ.Π ή των παραρτήματών της και είμαστε ανεξάρτητοι των πολιτικών κομμάτων χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο συνεργασίας για τη διευθέτηση των προβλημάτων. Αντίθετα ενθαρρύνουμε κάθε προσπάθεια οποιασδήποτε κομματικής παράταξης με στόχο την αρωγή και συμπαράσταση στα προβλήματα που μας απασχολούν.

Να τονίσουμε ότι δεν υπάρχει κανένας νόμος που να απαγορεύει τη δημιουργία blog από ιδιώτη ή ομάδα, με σκοπό τη δημοσίευση απόψεων ή δραστηριοτήτων που τον αφορούν, προκειμένου να τις γνωστοποιήσει στο ευρύ κοινό.


ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΟΡΙΑ


Φιλικά,
Η Ομάδα των Φοιτητών Επαγγελμάτων υγείας.
blog newsletter

Γράψε το e-mail σου για να ενημερώνεσαι για όλες τις νέες αναρτήσεις :

Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010

Νέα από την Βιβιλιοθήκη της ΣΕΥΠ!

 Αγαπητοί αναγνώστες γεια σας και πάλι!
Έχω να σας κάνω μια ενημέρωση, να σας πω ένα καλό νέο και ένα παράπονο!Όλα θα τα πούμε σήμερα!Ας αρχίσω, από το καλό νέο. Ήρθαν οχτώ (8) καινούργιοι υπολογιστές στο σπουδαστήριο/βιβλιοθήκη της ΣΕΥΠ και είναι στη διάθεση όλων των φοιτητών της σχολής! Όμως, δυστυχώς, δεν υπάρχει δυνατότητα εκτύπωσης διότι δεν υπάρχει εκτυπωτής...
 Τώρα αρχίζει το κομμάτι  της ενημέρωσης! Αρχίζουμε με το θέμα της φωτοτύπησης. Στη βιβλιοθήκη η φωτοτύπηση επιτρέπεται μόνο με κάρτα η οποία αγοράζεται από μηχάνημα της κεντρικής βιβλιοθήκης με κόστος 0,90 cent η οποία παρέχει τη δυνατότητα για 25 φωτοαντίγραφα. Το υλικό προς φωτοτύπηση, απαιτείται αυστηρά να  προέρχεται από την ίδια βιβλιοθήκη της Σ.Ε.Υ.Π˙ οποιαδήποτε παρέκκλιση ως προς αυτό, δε θα φωτοτυπείται.
 Όσο αφορά το θέμα με τα βιβλία, που κάποια βρισκόταν στην κεντρική βιβλιοθήκη, αντί, στη βιβλιοθήκη της ΣΕΥΠ. Από το καινούργιο ακαδημαϊκό έτος, 2010-11, θα υπάρχουν αποκλειστικά στη βιβλιοθήκη της σχολή μας, διότι πραγματοποιήθηκε η μεταφορά τους κατά τους θερινούς μήνες.
 Τέλος, το παράπονο, που προέρχεται από τους υπαλλήλους της βιβλιοθήκης και αφορά τον κλιματισμό για τους θερινούς μήνες. Δυστυχώς, η κατάσταση λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας το καλοκαίρι, γίνεται ανυπόφορη μέσα στο χώρο. Γι'αυτό αιτείται η εγκατάσταση κλιματιστικού αξοπλισμού.
Αυτά λοιπόν για την ώρα, για οποιοδήποτε νέο θα σας ενημερώνουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: