Διευκρινίσεις για το blog μας

Η ελευθερία του λόγου είναι ένα αναφαίρετο δικαίωμα του ανθρώπινου είδους που κατακτήθηκε, έπειτα από αιματηρούς αγώνες και θυσίες εκατομμυρίων ζωών. Η Ελευθερία του Λόγου χωρίς λογοκρισία και όρια αναγνωρίζεται στο άρθρο 19 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων:

Everyone has the right to freedom of opinion and expression; this right includes freedom to hold opinions without interference and to seek, receive and impart information and ideas through any media and regardless of frontiers.

Τα blogs, από την φύση τους, είναι ένα μέσο ελεύθερης έκφρασης. Φυσικά μιλάμε για τα blogs φτιαγμένα από ελεύθερους ανθρώπους για ελεύθερους ανθρώπους. Δεν αποτελούν επίσημες ιστοσελίδες και δεν εκπροσωπούν εταιρίες.

Το συγκεκριμένο blog αποτελεί μέσο γνωστοποίησης των φοιτητών επαγγελμάτων υγείας (συγκεκριμένα του Α.Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης) με θεματολογία που είναι εμπνευσμένη από τα προβλήματα που απασχολούν εδώ και χρόνια τους φοιτητές της Σ.Ε.Υ.Π και αναζητούν διέξοδο και λύση. Δε χρησιμοποιείται κάποιο έμβλημα, λογότυπο ή εικονίδιο που να υπόκειται στα πνευματικά δικαιώματα της Σ.Ε.Υ.Π.

Δεν έχουμε καμία σχέση με τη διοίκηση της Σ.Ε.Υ.Π ή των παραρτήματών της και είμαστε ανεξάρτητοι των πολιτικών κομμάτων χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο συνεργασίας για τη διευθέτηση των προβλημάτων. Αντίθετα ενθαρρύνουμε κάθε προσπάθεια οποιασδήποτε κομματικής παράταξης με στόχο την αρωγή και συμπαράσταση στα προβλήματα που μας απασχολούν.

Να τονίσουμε ότι δεν υπάρχει κανένας νόμος που να απαγορεύει τη δημιουργία blog από ιδιώτη ή ομάδα, με σκοπό τη δημοσίευση απόψεων ή δραστηριοτήτων που τον αφορούν, προκειμένου να τις γνωστοποιήσει στο ευρύ κοινό.


ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΟΡΙΑ


Φιλικά,
Η Ομάδα των Φοιτητών Επαγγελμάτων υγείας.




blog newsletter

Γράψε το e-mail σου για να ενημερώνεσαι για όλες τις νέες αναρτήσεις :

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Ενημέρωση για το σύλλογο μαιών - μαιευτών και για τους ΓΧΣ.

 Σήμερα, Δευτέρα 27/9/2010, στο αμφιθέατρο της μαιευτικής πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τους αρμόδιους για το Σύλλογό Μαιών-Μαιευτών και για τους ΓΧΣ από αξιόλογους ομιλήτες με χρόνια εμπειρίας στα πεδία δράσης τους ο καθένας ξεχωριστά.
 Μάθαμε λοιπόν ότι, στις 28-12-1955 ιδρύεται, ο επιστημονικός Σύλλογος Μαιών, ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Σ` αυτόν υποχρεούνται όλες οι Μαίες που ασκούν το μαιευτικό επάγγελμα σε όλη την χώρα, να είναι εγγεγραμμένες και να το αποδεικνύουν με την κατ` έτος ανανέωση της μαιευτικής τους ταυτότητες. Διαφορετικά δεν έχουν δικαίωμα άσκησης του μαιευτικού επαγγέλματος, (όπως ακριβώς συμβαίνει με τον ιατρικό και το νομικό σύλλογο). ΦΕΚ 317 Β.Δ. 28-12-55.Σκοπός της σύστασης του Σ.Ε.Μ. είναι η μέριμνα περί της επιστημονικής και ηθικής εξυψώσεως του μαιευτικού επαγγέλματος, καθώς και η προσαρμογή των οικονομικών και ηθικών συμφερόντων των μαιών, προς το γενικότερο συμφέρον. 
Όσο αφορά τους ΓΧΣ(Γιατρούς Χωρίς Σύνορα), έχουμε ακούσει οι περισσότεροι από μικρότερες ηλικίες για την ανθρωπιστική - ανιδιοτελής δράση τους, προς τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού(οικονομικοί μετανάστες από χώρες του τρίτου κόσμου, πόλεμοι σε χώρες του τρίτου κόσμου κλπ...κλπ...). Οι ΓΧΣ λοιπόν είναι μια μη κυβερνητική, ανεξάρτητη και ουδέτερη οργάνωση, με σκοπό να βοηθάει τον κόσμο που δε διαθέτει τη δυνατότητα πρόσβασης σε καμιά από τις βαθμίδες υγείας, είτε λόγω οικονομικής ανέχειας, είτε λόγω εμπόλεμης ζώνης. Οι εικόνες από τις εμπειρίες που μας μετέφερε με ειλικρίνεια και γλαφυρότητα η ομιλίτριά μας, ήταν άκρως ενδιαφέρουσες και δελεάστικές για κάποιους, Μας ανέφερε πως ήταν το όνειρό της που ξεκίνησε από ένα παιδικό ερέθισμα και την οδήγησε στη σημερινή πορεία της ζωής της.
Ειλικρινά πολλά θα μπορούσαν να λεχθούν πρόσθετα για να αποδώσουμε μια πιο συλλογική εικόνα όμως ακόμα κι έτσι η τέρψη της σημερινής μας ακρόασης στο αμφιθέατρο έιναι αδύνατο να αποτυπωθεί πλήρως!Αληθινοί άνθρωποι, αληθινές φωνές γέμισαν το χώρο του αμφιθέατρου. Πραγματικά όμορφες εικόνες.
Τέλος, ο Σύλλογος Μαιών - Μαιευτών Θεσσαλονίκης, διοργανώνει την 1η του Νοέμβρη, ημερίδα με θέμα το μητρικό θηλασμό, στα πλαίσια της εβδομάδας του μητρικού θηλασμού. Όλες  λοιπόν, οι μαίες και μαιευτές, φοιτητές και φοιτήτριες είναι  καλεσμένοι να παρακολουθήσουν αυτή τη διάλεξη από επιφανείς προσωπικότητες, επιστήμονες και επιστημόνισες στο χώρο που θα ανακοινωθεί προσεχώς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: