Διευκρινίσεις για το blog μας

Η ελευθερία του λόγου είναι ένα αναφαίρετο δικαίωμα του ανθρώπινου είδους που κατακτήθηκε, έπειτα από αιματηρούς αγώνες και θυσίες εκατομμυρίων ζωών. Η Ελευθερία του Λόγου χωρίς λογοκρισία και όρια αναγνωρίζεται στο άρθρο 19 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων:

Everyone has the right to freedom of opinion and expression; this right includes freedom to hold opinions without interference and to seek, receive and impart information and ideas through any media and regardless of frontiers.

Τα blogs, από την φύση τους, είναι ένα μέσο ελεύθερης έκφρασης. Φυσικά μιλάμε για τα blogs φτιαγμένα από ελεύθερους ανθρώπους για ελεύθερους ανθρώπους. Δεν αποτελούν επίσημες ιστοσελίδες και δεν εκπροσωπούν εταιρίες.

Το συγκεκριμένο blog αποτελεί μέσο γνωστοποίησης των φοιτητών επαγγελμάτων υγείας (συγκεκριμένα του Α.Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης) με θεματολογία που είναι εμπνευσμένη από τα προβλήματα που απασχολούν εδώ και χρόνια τους φοιτητές της Σ.Ε.Υ.Π και αναζητούν διέξοδο και λύση. Δε χρησιμοποιείται κάποιο έμβλημα, λογότυπο ή εικονίδιο που να υπόκειται στα πνευματικά δικαιώματα της Σ.Ε.Υ.Π.

Δεν έχουμε καμία σχέση με τη διοίκηση της Σ.Ε.Υ.Π ή των παραρτήματών της και είμαστε ανεξάρτητοι των πολιτικών κομμάτων χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο συνεργασίας για τη διευθέτηση των προβλημάτων. Αντίθετα ενθαρρύνουμε κάθε προσπάθεια οποιασδήποτε κομματικής παράταξης με στόχο την αρωγή και συμπαράσταση στα προβλήματα που μας απασχολούν.

Να τονίσουμε ότι δεν υπάρχει κανένας νόμος που να απαγορεύει τη δημιουργία blog από ιδιώτη ή ομάδα, με σκοπό τη δημοσίευση απόψεων ή δραστηριοτήτων που τον αφορούν, προκειμένου να τις γνωστοποιήσει στο ευρύ κοινό.


ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΟΡΙΑ


Φιλικά,
Η Ομάδα των Φοιτητών Επαγγελμάτων υγείας.




blog newsletter

Γράψε το e-mail σου για να ενημερώνεσαι για όλες τις νέες αναρτήσεις :

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Καλή χρονιά με φρέσκα νέα!

 Σήμερα 22/9/2010 είχαμε την πρώτη επίσημη ενημέρωση από το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό του Α.Τ.Ε.Ι.Θ Μαιευτικής. Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα  γεννήθηκαν από αυτήν την συνάντηση, πολλά από τα οποία προσδοκούμε απόκριση από το Υπουργείου Παιδείας και Δια Βίου μάθησης.
 Η συνάντηση έληξε με θετικά μηνύματα,. Ένα από αυτά είναι το πολυσυζητημένο ζήτημα των φοιτητικών αποδυτηρίων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης! Επιτέλους ευαισθητοποιήθηκε κάποιος αρμόδιος μετά από την παραίνεση των καθηγητριών της σχολή μας να επισκεφτεί αυτό το μαύρο χάλι. Αφού το είδαν σχολίασαν έπειτα ότι είναι σε χειρότερη κατάσταση απ'ότι αρχικά περιγράφηκε. Δεσμεύτηκαν λοιπόν να βαφεί ο χώρος, να διορθωθεί η βλάβη του σωλήνα της αποχέτευσης που περνάει από εκεί και να παραχωρηθούν προσωπικά ντουλαπάκια με κλειδάκια στους φοιτητές. Τώρα αναμένουμε την πλήρωση των δεσμεύσεων που θα γίνουν το δυνατόν γρηγορότερα.
 Επίσης ένα ακόμα ευχάριστο και πρωτότυπο μήνυμα είναι η ιδέα μιας καινούργιας ακόμα καθηγήτριας, με ένδοξο παρελθόν στη σχολή ως φοιτήτρια, ώστε να υποδεχτούμε με τον καλύτερο τρόπο τους πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες. Μιλάμε λοιπόν για μια ιδέα που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός και ακούει στο όνομα: "Φύλακας Άγγελος". Τι ακριβώς είναι αυτός όμως; Θα λέγαμε περισσότερο ότι είναι ένα πρόγραμμα που γεφυρώνει το "χάσμα" ή αν προτιμάτε τη χρονική απόσταση που χωρίζει έναν φοιτητή/τρια από ένα μεγάλο εξάμηνο (τρίτο και άνω) από το πρώτο. Οι φοιτητές τώρα έρχονται σε επαφή, συζητούν για τα διάφορα θέματα - απορίες και έπειτα από μια εποικοδομητική σύμβαση διαλόγου καταλήγουν σε κάποιες απαντήσεις ή και σε νέα ακόμα ερωτήματα στα οποία η απάντησή τους μπορεί να ανατίθεται και σε διοικητικά πρόσωπα. Η σχέση του μεγαλύτερου εξαμήνου με το μικρό είναι προστάτη και προστατευόμενου και ο επονομαζόμενος προστάτης είναι ο "Φύλακας Άγγελος". Τι κερδίζουμε λοιπόν;
 Μ'αυτόν τον τρόπο, δημιουργείται ένας νέος πυρήνας συνεργασίας, συντροφικότητας, φιλίας. Οι φοιτητές δεν αισθάνονται πια αποκομμένοι με τα μεγάλα ή και μικρά εξάμηνα και μέσα από τον απρόσκοπτο διάλογο και τη γόνιμη ανταλλαγή απόψεων  αποφεύγονται διάφορες δυσάρεστες καταστάσεις...
 Ευχής όλων λοιπόν,  να ευοδωθούν οι προσπάθειες όλων όσων θα συνεργαστούν για να πετύχει το πρόγραμμα και να απολαύσουμε μια καλύτερη σχέση μεταξύ μας, σε συνδυασμό με μια υψηλή ποιότητα ανώτερης σπουδής, αντάξια των σημερινών ολοένα και αυξημένων απαιτήσεων του κοινωνικού συνόλου.Χαιρόμαστε να ακούμε νέες προτάσεις για την αναβάθμιση παροχής υπηρεσιών που είναι και ο τελικός αποδέκτης όλων των προσπαθειών μας.
 Είναι καιρός να περάσουμε σε μια νέα εποχή που θα πρωτοστατήσουν ξανά οι ηθικές αξίες και να εξυγιανθούμε από τα χρέη του παρελθόντος.
  Χαιρόμαστε για την οποιαδήποτε συμβολή μπορεί να είχε αυτό το blog ώστε να κινητοποιηθεί ξανά η διαδικασία αποκατάστασης του χώρου των αποδυτηρίων του Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου και ευχαριστούμε για τα καλά λόγια που ακούσαμε. Ελπίζουμε από εδώ και πέρα να γράφουμε μόνο για καλά νέα, ή καλύτερα με περισσότερη δόση ρεαλισμού, να έχουμε πολλά καλά νέα για να τα μοιραζόμαστε μαζί σας!
 Τέλος ευχαριστούμε όλους εκείνους που έδειξαν τη συμπαράστασή τους από την πρώτη μας στιγμή για αυτήν την προσπάθεια, που μετράει πια επτά μήνες, αλλά και αυτούς που μας "συνάντησαν στο δρόμο" και συμπαρατάχτηκαν μαζί μας. Ευχές για υγεία για όλους! Τα ξαναλέμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: