Διευκρινίσεις για το blog μας

Η ελευθερία του λόγου είναι ένα αναφαίρετο δικαίωμα του ανθρώπινου είδους που κατακτήθηκε, έπειτα από αιματηρούς αγώνες και θυσίες εκατομμυρίων ζωών. Η Ελευθερία του Λόγου χωρίς λογοκρισία και όρια αναγνωρίζεται στο άρθρο 19 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων:

Everyone has the right to freedom of opinion and expression; this right includes freedom to hold opinions without interference and to seek, receive and impart information and ideas through any media and regardless of frontiers.

Τα blogs, από την φύση τους, είναι ένα μέσο ελεύθερης έκφρασης. Φυσικά μιλάμε για τα blogs φτιαγμένα από ελεύθερους ανθρώπους για ελεύθερους ανθρώπους. Δεν αποτελούν επίσημες ιστοσελίδες και δεν εκπροσωπούν εταιρίες.

Το συγκεκριμένο blog αποτελεί μέσο γνωστοποίησης των φοιτητών επαγγελμάτων υγείας (συγκεκριμένα του Α.Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης) με θεματολογία που είναι εμπνευσμένη από τα προβλήματα που απασχολούν εδώ και χρόνια τους φοιτητές της Σ.Ε.Υ.Π και αναζητούν διέξοδο και λύση. Δε χρησιμοποιείται κάποιο έμβλημα, λογότυπο ή εικονίδιο που να υπόκειται στα πνευματικά δικαιώματα της Σ.Ε.Υ.Π.

Δεν έχουμε καμία σχέση με τη διοίκηση της Σ.Ε.Υ.Π ή των παραρτήματών της και είμαστε ανεξάρτητοι των πολιτικών κομμάτων χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο συνεργασίας για τη διευθέτηση των προβλημάτων. Αντίθετα ενθαρρύνουμε κάθε προσπάθεια οποιασδήποτε κομματικής παράταξης με στόχο την αρωγή και συμπαράσταση στα προβλήματα που μας απασχολούν.

Να τονίσουμε ότι δεν υπάρχει κανένας νόμος που να απαγορεύει τη δημιουργία blog από ιδιώτη ή ομάδα, με σκοπό τη δημοσίευση απόψεων ή δραστηριοτήτων που τον αφορούν, προκειμένου να τις γνωστοποιήσει στο ευρύ κοινό.


ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΟΡΙΑ


Φιλικά,
Η Ομάδα των Φοιτητών Επαγγελμάτων υγείας.
blog newsletter

Γράψε το e-mail σου για να ενημερώνεσαι για όλες τις νέες αναρτήσεις :

Κυριακή, 27 Ιουνίου 2010

Ήρθαν νέοι Η/Υ ! ! !

 Η κεντρική βιβλιοθήκη του Α.Τ.Ε.Ι.Θ εξοπλίστηκε ήδη με νέους - σύγχρονους υπολογιστές. Η δέσμευση έγινε πράξη(όσο αφορά το πρώτο κομμάτι) ας μη γκρινιάζουμε!
 Το δεύτερο κομμάτι είναι ο εξοπλισμός με νέους υπολογιστές στο σπουδαστήριο στη Σ.Ε.Υ.Π. Μέχρι στιγμή ανανεώθηκαν οι υπολογιστές των υπαλλήλων του σπουδαστηρίου αλλά όχι αυτών που προορίζονται για χρήση των φοιτητών.
 Ως γνωστό το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010 λήγει με το τέλος των εξετάσεων, επομένως οι υπολογιστές αναμένονται το ακαδ. έτος 2010-2011. Αισιοδοξούμε από τον Οκτώμβρη να υπάρχουν στο σπουδαστήριο και να είναι στη διάθεση των φοιτητών.

2 σχόλια:

Ίρις είπε...

Ελπίζουμε στην αντικατάσταση και των υπολογιστών στη βιβλιοθήκη της Μαιευτικής...Καμία πληροφορία επ'αυτού...?

Παναγιώτης είπε...

Όχι, δυστυχώς καμιά σίγουρη πληροφορία, όπως μια ημερομηνία παράδοσης. Σε μία παλαιότερη ανάρτηση είχε επισημανθεί ότι οι υπολογιστές θα ήταν στη διάθεση των φοιτητών της Σ.Ε.Υ.Π από το Μάιο. Δυστυχώς όμως δεν πραγματώθηκε ακόμα.
Αναμένουμε από Οκτώβρη με αισιόδοξη πάντα διάθεση. Ελπίζουμε όμως να μην κολλήσουν πάλι στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και να μη χαθούν τα λεφτά στις...μαύρες τρύπες...