Διευκρινίσεις για το blog μας

Η ελευθερία του λόγου είναι ένα αναφαίρετο δικαίωμα του ανθρώπινου είδους που κατακτήθηκε, έπειτα από αιματηρούς αγώνες και θυσίες εκατομμυρίων ζωών. Η Ελευθερία του Λόγου χωρίς λογοκρισία και όρια αναγνωρίζεται στο άρθρο 19 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων:

Everyone has the right to freedom of opinion and expression; this right includes freedom to hold opinions without interference and to seek, receive and impart information and ideas through any media and regardless of frontiers.

Τα blogs, από την φύση τους, είναι ένα μέσο ελεύθερης έκφρασης. Φυσικά μιλάμε για τα blogs φτιαγμένα από ελεύθερους ανθρώπους για ελεύθερους ανθρώπους. Δεν αποτελούν επίσημες ιστοσελίδες και δεν εκπροσωπούν εταιρίες.

Το συγκεκριμένο blog αποτελεί μέσο γνωστοποίησης των φοιτητών επαγγελμάτων υγείας (συγκεκριμένα του Α.Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης) με θεματολογία που είναι εμπνευσμένη από τα προβλήματα που απασχολούν εδώ και χρόνια τους φοιτητές της Σ.Ε.Υ.Π και αναζητούν διέξοδο και λύση. Δε χρησιμοποιείται κάποιο έμβλημα, λογότυπο ή εικονίδιο που να υπόκειται στα πνευματικά δικαιώματα της Σ.Ε.Υ.Π.

Δεν έχουμε καμία σχέση με τη διοίκηση της Σ.Ε.Υ.Π ή των παραρτήματών της και είμαστε ανεξάρτητοι των πολιτικών κομμάτων χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο συνεργασίας για τη διευθέτηση των προβλημάτων. Αντίθετα ενθαρρύνουμε κάθε προσπάθεια οποιασδήποτε κομματικής παράταξης με στόχο την αρωγή και συμπαράσταση στα προβλήματα που μας απασχολούν.

Να τονίσουμε ότι δεν υπάρχει κανένας νόμος που να απαγορεύει τη δημιουργία blog από ιδιώτη ή ομάδα, με σκοπό τη δημοσίευση απόψεων ή δραστηριοτήτων που τον αφορούν, προκειμένου να τις γνωστοποιήσει στο ευρύ κοινό.


ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΟΡΙΑ


Φιλικά,
Η Ομάδα των Φοιτητών Επαγγελμάτων υγείας.
blog newsletter

Γράψε το e-mail σου για να ενημερώνεσαι για όλες τις νέες αναρτήσεις :

Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2010

Εξεταστική Τέλος ! ! !

 Η εξεταστική έλαβε τέλος αισίως! Καλό καλοκαιράκι σε όλους μας!!!
Πολλοί από σας ήδη έχετε κανονίσει τα μπάνια σας, τις παρέες σας, τα μέρη που θα επισκεφτείτε και φυσικά τα έξοδά σας.

Δύσκολο καλοκαίρι όσο αφορά το τελευταίο κομμάτι, σωστά; Με τις τιμές να καλπάζουν σε παραδοσιακά τουριστικά θέρετρα οι εκπτώσεις στις δραστηριότητες για μια μεγάλη ομάδα του πληθυσμού μοιάζουν να είναι απαραίτητες. Όσοι επιλέξουν λιγότερο δημοφιλής προορισμούς ίσως να τους επιφυλάξουν ευχάριστες εκπλήξεις...

 Μία δυσάρεστη και σε καμιά περίπτωση έκπληξη αλλά μια μόνιμη κατάσταση που επαναλαμβάνεται επί σειρά ετών είναι η δήλωση του Ε.Σ.Υ ότι αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες του πληθυσμού τη θερινή περίοδο όταν αυτός πενταπλασιάζεται και δεκαπλασιάζεται. Φανταστείτε ότι υπάρχει έλλειμμα  προσωπικού  ούτως η άλλως οπότε ε ρε τι έχει να γίνει και αυτό το καλοκαίρι.... Δε θέλω να γίνω μάντης κακών δυστυχώς όμως εκεί οδηγούν οι αριθμοί...

 Οι  φοιτητές επαγγελμάτων υγείας έχουμε μια βαριά ευθύνη η οποία για το καλό μας πρέπει να καλλιεργείται. Μπορούμε αν και είμαστε "εκκολαπτόμενοι" ακόμα να σώσουμε ζωές. Με τη σωστή παροχή πρώτων βοηθειών μπορούμε να πετύχουμε θεαματικά αποτελέσματα όπως έχουν δείξει άλλωστε επί σειρά χρόνων έρευνες.

Ο χρόνος θα κυλήσει όπως γίνεται με τα πάντα στον κόσμο μας, μαζί με αυτόν ευχής όλων είναι να κινηθούν τα γρανάζια της ελληνικής οικονομίας και να λάβει τέλος το γαϊτανάκι της καταστροφολογίας.

Τελειώνοντας  από τη νέα χρονιά θα προωθηθεί το ζήτημα των αποδυτηρίων των φοιτητών επαγγελμάτων υγείας του Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου με τη συλλογή υπογραφών από τους φοιτητές-τριες της Μαιευτικής οι οποίες θα κατατεθούν στον πρόεδρο της Σ.Ε.Υ.Π με σχετικό υπόμνημα περιγραφής του χώρου....

Έως τότε ας περάσουμε καλά και ας διατηρήσουμε καθαρές θάλασσες και ακτές για ένα ακόμα καλοκαίρι ! ! !

Δεν υπάρχουν σχόλια: