Διευκρινίσεις για το blog μας

Η ελευθερία του λόγου είναι ένα αναφαίρετο δικαίωμα του ανθρώπινου είδους που κατακτήθηκε, έπειτα από αιματηρούς αγώνες και θυσίες εκατομμυρίων ζωών. Η Ελευθερία του Λόγου χωρίς λογοκρισία και όρια αναγνωρίζεται στο άρθρο 19 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων:

Everyone has the right to freedom of opinion and expression; this right includes freedom to hold opinions without interference and to seek, receive and impart information and ideas through any media and regardless of frontiers.

Τα blogs, από την φύση τους, είναι ένα μέσο ελεύθερης έκφρασης. Φυσικά μιλάμε για τα blogs φτιαγμένα από ελεύθερους ανθρώπους για ελεύθερους ανθρώπους. Δεν αποτελούν επίσημες ιστοσελίδες και δεν εκπροσωπούν εταιρίες.

Το συγκεκριμένο blog αποτελεί μέσο γνωστοποίησης των φοιτητών επαγγελμάτων υγείας (συγκεκριμένα του Α.Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης) με θεματολογία που είναι εμπνευσμένη από τα προβλήματα που απασχολούν εδώ και χρόνια τους φοιτητές της Σ.Ε.Υ.Π και αναζητούν διέξοδο και λύση. Δε χρησιμοποιείται κάποιο έμβλημα, λογότυπο ή εικονίδιο που να υπόκειται στα πνευματικά δικαιώματα της Σ.Ε.Υ.Π.

Δεν έχουμε καμία σχέση με τη διοίκηση της Σ.Ε.Υ.Π ή των παραρτήματών της και είμαστε ανεξάρτητοι των πολιτικών κομμάτων χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο συνεργασίας για τη διευθέτηση των προβλημάτων. Αντίθετα ενθαρρύνουμε κάθε προσπάθεια οποιασδήποτε κομματικής παράταξης με στόχο την αρωγή και συμπαράσταση στα προβλήματα που μας απασχολούν.

Να τονίσουμε ότι δεν υπάρχει κανένας νόμος που να απαγορεύει τη δημιουργία blog από ιδιώτη ή ομάδα, με σκοπό τη δημοσίευση απόψεων ή δραστηριοτήτων που τον αφορούν, προκειμένου να τις γνωστοποιήσει στο ευρύ κοινό.


ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΟΡΙΑ


Φιλικά,
Η Ομάδα των Φοιτητών Επαγγελμάτων υγείας.
blog newsletter

Γράψε το e-mail σου για να ενημερώνεσαι για όλες τις νέες αναρτήσεις :

Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2010

Φοιτητές Εππαγγελμάτων Υγείας - Νοσοκομείο - Νοσήματα.

 Στη διάρκεια των σπουδών μας επισκέπτομαστε υποχρεωτικά τα νοσοκομεία για την πρακτική μας. Ως αποτέλεσμα διατρέχουμε άμεσα κινδύνους να προσβληθούμε από διάφορες ασθένειες. Κάποιες από αυτές είναι το AIDS, Ηπατήτιδες κ.α

 Γι'αυτό το λόγο προτείνουμε τον υποχρεωτικό προληπτικό αιματολογικό έλεγχο των φοιτητών με σειρά προτεραιότητας για κάθε νέο εξάμηνο που επισκέπτεται για πρώτη φορά το νοσοκομείο.

 Μ'αυτό τον τρόπο φιλοδοξούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο μόλυνσης από κάποιο άρρωστο κατά την ώρα της νοσηλείας από νοσήματα όπως η Ηπατίτηδα Β.

 Επίσης κρίνουμε αναγκαία την ενημέρωσή μας για τα περιστατικά τον αρρώστων με νοσήματα όπως η Ηπατίτηδα Β για να λαμβάνουμε τα μέτρα μας όταν καλούμαστε να τους παρέχουμε νοσηλεία.

 
 Καλούμε να έρθουν σε άμεση συνενόηση οι σχολές μας με τα νοσοκομεία!

2 σχόλια:

Iris είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσα η πρότασή σου, έτσι οι φοιτητές εξασφαλίζουν ένα αποδεικτικό όσον αφορά την υγεία τους πριν την φοίτηση στη σχολή για αυτά τα νοσήματα. Πέρα λοιπόν από μια απλή ακτινογραφία ας σκεφτούμε πόσο χρήσιμη θα ήταν κ μια αιματολογική εξέταση. Ίρις Σκρέκη

Παναγιώτης είπε...

Έτσι είναι αγαπητή συναδέλφισσα! Η πρόληψη των ανεπιθύμητων καταστάσεων που εύκολα μπορούν να συμβούν μέσα στο νοσοκομείο (όπως γνωρίζουμε πολύ καλά)είναι πολύ σημαντική και πρέπει να προωθηθεί από όλους μας ξεκινώντας από μας. Παναγιώτης Βακιρτζής