Διευκρινίσεις για το blog μας

Η ελευθερία του λόγου είναι ένα αναφαίρετο δικαίωμα του ανθρώπινου είδους που κατακτήθηκε, έπειτα από αιματηρούς αγώνες και θυσίες εκατομμυρίων ζωών. Η Ελευθερία του Λόγου χωρίς λογοκρισία και όρια αναγνωρίζεται στο άρθρο 19 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων:

Everyone has the right to freedom of opinion and expression; this right includes freedom to hold opinions without interference and to seek, receive and impart information and ideas through any media and regardless of frontiers.

Τα blogs, από την φύση τους, είναι ένα μέσο ελεύθερης έκφρασης. Φυσικά μιλάμε για τα blogs φτιαγμένα από ελεύθερους ανθρώπους για ελεύθερους ανθρώπους. Δεν αποτελούν επίσημες ιστοσελίδες και δεν εκπροσωπούν εταιρίες.

Το συγκεκριμένο blog αποτελεί μέσο γνωστοποίησης των φοιτητών επαγγελμάτων υγείας (συγκεκριμένα του Α.Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης) με θεματολογία που είναι εμπνευσμένη από τα προβλήματα που απασχολούν εδώ και χρόνια τους φοιτητές της Σ.Ε.Υ.Π και αναζητούν διέξοδο και λύση. Δε χρησιμοποιείται κάποιο έμβλημα, λογότυπο ή εικονίδιο που να υπόκειται στα πνευματικά δικαιώματα της Σ.Ε.Υ.Π.

Δεν έχουμε καμία σχέση με τη διοίκηση της Σ.Ε.Υ.Π ή των παραρτήματών της και είμαστε ανεξάρτητοι των πολιτικών κομμάτων χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο συνεργασίας για τη διευθέτηση των προβλημάτων. Αντίθετα ενθαρρύνουμε κάθε προσπάθεια οποιασδήποτε κομματικής παράταξης με στόχο την αρωγή και συμπαράσταση στα προβλήματα που μας απασχολούν.

Να τονίσουμε ότι δεν υπάρχει κανένας νόμος που να απαγορεύει τη δημιουργία blog από ιδιώτη ή ομάδα, με σκοπό τη δημοσίευση απόψεων ή δραστηριοτήτων που τον αφορούν, προκειμένου να τις γνωστοποιήσει στο ευρύ κοινό.


ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΟΡΙΑ


Φιλικά,
Η Ομάδα των Φοιτητών Επαγγελμάτων υγείας.
blog newsletter

Γράψε το e-mail σου για να ενημερώνεσαι για όλες τις νέες αναρτήσεις :

Κυριακή, 9 Μαΐου 2010

Παρουσίαση του Blog μας στην 5η ημερίδα Φοιτητών Μαιευτικής στις 26 Μαϊου στο Νέο Αμφιθέατρο της ΣΕΥΠ!

 Την Τετάρτη 26 Μαϊου θα πραγματοποιηθεί η 5η ημερίδα φοιτητών Μαιευτικής στο Νέο Αμφιθέατρο της ΣΕΥΠ. Στην ημερίδα αυτή θα παρουσιαστούν διάφορές εργασίες εμπνευσμένες από το θέμα της ημερίδας που είναι: "Έρευνα και νεότερα δεδομένα στη Μαιευτική". Μία από τις παρουσιάσεις αυτές θα είναι και αυτή του ιστολογίου(blog) μας .

 Σίγουρα έχουν δημιουργηθεί ερωτήματα αρκετά σε όσους έχουν ακούσει ότι υπάρχει στο διαδίκτυο όπως: "Ποιοί αρθρογραφούν και τι σχέση έχουν με τη σχολή"; Γιατί ο τίτλος είναι τόσο γενικός, αναφέρεται πέραν της Μαιευτικής"; "Εξυπηρετεί κάποια κομματικά συμφέροντα μήπως"; Γιατί δημιουργήθηκε και ποιος είναι ο σκοπός του"; "Μπορεί ο καθένας να συνεισφέρει αρθρογραφώντας; Αν ναι τι πρέπει να κάνει";

 Τα παραπάνω ερωτήματα αλλά και άλλα πολλά θα απαντηθούν στην ημερίδα στην οποία θα έχετε την ευκαιρία να μας δείτε και από κοντά και να μας ρωτήσετε ευθέως οποιαδήποτε απορία έχετε έτσι ώστε να σας την απαντήσουμε αν μπορούμε.

Η παρουσίαση αυτή θα αναρτηθεί και στο μπλογκ μετά τις 26 Μαϊου.

Τα πνευματικά δικαιώματα της εικόνας ανήκουν στο τμήμα Μαιευτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: