Διευκρινίσεις για το blog μας

Η ελευθερία του λόγου είναι ένα αναφαίρετο δικαίωμα του ανθρώπινου είδους που κατακτήθηκε, έπειτα από αιματηρούς αγώνες και θυσίες εκατομμυρίων ζωών. Η Ελευθερία του Λόγου χωρίς λογοκρισία και όρια αναγνωρίζεται στο άρθρο 19 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων:

Everyone has the right to freedom of opinion and expression; this right includes freedom to hold opinions without interference and to seek, receive and impart information and ideas through any media and regardless of frontiers.

Τα blogs, από την φύση τους, είναι ένα μέσο ελεύθερης έκφρασης. Φυσικά μιλάμε για τα blogs φτιαγμένα από ελεύθερους ανθρώπους για ελεύθερους ανθρώπους. Δεν αποτελούν επίσημες ιστοσελίδες και δεν εκπροσωπούν εταιρίες.

Το συγκεκριμένο blog αποτελεί μέσο γνωστοποίησης των φοιτητών επαγγελμάτων υγείας (συγκεκριμένα του Α.Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης) με θεματολογία που είναι εμπνευσμένη από τα προβλήματα που απασχολούν εδώ και χρόνια τους φοιτητές της Σ.Ε.Υ.Π και αναζητούν διέξοδο και λύση. Δε χρησιμοποιείται κάποιο έμβλημα, λογότυπο ή εικονίδιο που να υπόκειται στα πνευματικά δικαιώματα της Σ.Ε.Υ.Π.

Δεν έχουμε καμία σχέση με τη διοίκηση της Σ.Ε.Υ.Π ή των παραρτήματών της και είμαστε ανεξάρτητοι των πολιτικών κομμάτων χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο συνεργασίας για τη διευθέτηση των προβλημάτων. Αντίθετα ενθαρρύνουμε κάθε προσπάθεια οποιασδήποτε κομματικής παράταξης με στόχο την αρωγή και συμπαράσταση στα προβλήματα που μας απασχολούν.

Να τονίσουμε ότι δεν υπάρχει κανένας νόμος που να απαγορεύει τη δημιουργία blog από ιδιώτη ή ομάδα, με σκοπό τη δημοσίευση απόψεων ή δραστηριοτήτων που τον αφορούν, προκειμένου να τις γνωστοποιήσει στο ευρύ κοινό.


ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΟΡΙΑ


Φιλικά,
Η Ομάδα των Φοιτητών Επαγγελμάτων υγείας.
blog newsletter

Γράψε το e-mail σου για να ενημερώνεσαι για όλες τις νέες αναρτήσεις :

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011

Μαύρο χάλι το τμήμα μαιευτικής Θεσσαλονίκης

 Σε μαύρο χάλι βρίσκεται το τμήμα μαιευτικής Θεσσαλονίκης στην αρχή του εαρινού εξαμήνου. Τα κονδύλια που μοιράστηκαν από τον πρόεδρο του ΤΕΙ στη μαιευτική είναι χαμηλότερα των απαιτήσεων. Μείωση 40% σε διδακτικό προσωπικό απαίτησε το Υπουργείο Παιδείας. Ύστερα από διαπραγματεύσεις κατέληξε στο 30%. Αυτή η μείωση είχε ως αποτέλεσμα να βρισκόμαστε τις τελευταίες τρεις εβδομάδες 16 άτομα σε μια πτέρυγα του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης με μόνο μία διδάσκουσα!!! Όποιος γνωρίζει από κλινική άσκηση καταλαβαίνει ότι αυτό είναι επιεικώς απαράδεκτο.
 Θα σας περιγράψω την κατάσταση για να γίνει πλήρως αντιληπτό από όλους: 
 Σπρωχνόμαστε, γινόμαστε μαλλιά κουβάρια για να δούμε ποιος πρώτα θα κάνει μια νοσηλευτική πράξη. Δεν επαρκεί ο αριθμός των περιστατικών για όλους! Η μαζεμένη δουλειά είναι κυρίως το πρωί στις 8 που γίνεται στρώσιμο των κρεβατιών και νοσηλεία και το μεσημέρι στις 12 που γίνεται επίσης νοσηλεία. Τις υπόλοιπες ώρες περιφερόμαστε με τη διδάσκουσα να βρούμε κάποιον χώρο για να μας κάνει  το θεωρητικό κομμάτι της κλινικής άσκησης. Επειδή δεν υπάρχει κάποιος χώρος για μας βρισκόμαστε πότε στους διαδρόμους, πότε σε κάποιον άδειο θάλαμο ή όπου αλλού τύχει. Υπάρχουν αμφιθέατρα που χρησιμοποιούνται για αυτή τη δουλειά από τους ιατρούς και τώρα προσπαθεί για κάποιες ώρες να το δεσμεύσει το ΤΕΙ και για μας. Η κατάσταση αυτή δεν πρέπει να συνεχιστεί για το καλό όλων μας. Τι πτυχίο θα πάρουμε στο τέλος; 
Υ.Γ:  Πρέπει να δείξουμε όλοι πνεύμα καλής θέλησης και να μοιραζόμαστε δίκαια τη δουλειά του νοσοκομείου. Να δίνουμε την προτεραιότητα σε κάποιον άλλο πριν επαναλάβουμε μια νοσηλευτική πράξη. Σ'αυτές τις δύσκολες στιγμές πρέπει ο ένας να στηρίζει τον άλλον και όχι να φαγωνόμαστε μεταξύ μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: