Διευκρινίσεις για το blog μας

Η ελευθερία του λόγου είναι ένα αναφαίρετο δικαίωμα του ανθρώπινου είδους που κατακτήθηκε, έπειτα από αιματηρούς αγώνες και θυσίες εκατομμυρίων ζωών. Η Ελευθερία του Λόγου χωρίς λογοκρισία και όρια αναγνωρίζεται στο άρθρο 19 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων:

Everyone has the right to freedom of opinion and expression; this right includes freedom to hold opinions without interference and to seek, receive and impart information and ideas through any media and regardless of frontiers.

Τα blogs, από την φύση τους, είναι ένα μέσο ελεύθερης έκφρασης. Φυσικά μιλάμε για τα blogs φτιαγμένα από ελεύθερους ανθρώπους για ελεύθερους ανθρώπους. Δεν αποτελούν επίσημες ιστοσελίδες και δεν εκπροσωπούν εταιρίες.

Το συγκεκριμένο blog αποτελεί μέσο γνωστοποίησης των φοιτητών επαγγελμάτων υγείας (συγκεκριμένα του Α.Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης) με θεματολογία που είναι εμπνευσμένη από τα προβλήματα που απασχολούν εδώ και χρόνια τους φοιτητές της Σ.Ε.Υ.Π και αναζητούν διέξοδο και λύση. Δε χρησιμοποιείται κάποιο έμβλημα, λογότυπο ή εικονίδιο που να υπόκειται στα πνευματικά δικαιώματα της Σ.Ε.Υ.Π.

Δεν έχουμε καμία σχέση με τη διοίκηση της Σ.Ε.Υ.Π ή των παραρτήματών της και είμαστε ανεξάρτητοι των πολιτικών κομμάτων χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο συνεργασίας για τη διευθέτηση των προβλημάτων. Αντίθετα ενθαρρύνουμε κάθε προσπάθεια οποιασδήποτε κομματικής παράταξης με στόχο την αρωγή και συμπαράσταση στα προβλήματα που μας απασχολούν.

Να τονίσουμε ότι δεν υπάρχει κανένας νόμος που να απαγορεύει τη δημιουργία blog από ιδιώτη ή ομάδα, με σκοπό τη δημοσίευση απόψεων ή δραστηριοτήτων που τον αφορούν, προκειμένου να τις γνωστοποιήσει στο ευρύ κοινό.


ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΟΡΙΑ


Φιλικά,
Η Ομάδα των Φοιτητών Επαγγελμάτων υγείας.
blog newsletter

Γράψε το e-mail σου για να ενημερώνεσαι για όλες τις νέες αναρτήσεις :

Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011

Κρίσιμες μέρες στο ΑΤΕΙΘ

 Ως φοιτητές του ιδρύματος ξέραμε ότι υπήρχαν προβλήματα. Περιμέναμε όμως να λυθούν πριν φτάσουμε σε απροχώρητα σημεία ώστε να ζημιωθούμε όλοι μας.
  Αυτή τη στιγμή οι έκτακτοι καθηγητές του ιδρύματος που αντιστοιχούν στο 75% του διδακτικού προσωπικού είναι απλήρωτοι 5 μήνες. Το ΑΤΕΙΘ με τη νέα γραμμή διοίκησης του Υπουργείου Παιδείας που μειώνει τα κονδύλια για τη λειτουργία του απειλείται με υπολειτουργία. Θα υπάρξει μείωση του διδακτικού προσωπικού προσεχώς και πολλά μαθήματα δε θα γίνονται αν δε συμπληρώνεται ικανοποιητικός αριθμός φοιτητών.
 Οι φοιτητές του ιδρύματος αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο απώλειας του τρέχοντος εξαμήνου. Οι σπουδές τους χάνουν την ποιότητά τους λόγω της συστηματικής υποβάθμισης που γίνεται. Το διδακτικό προσωπικό, τα αναλώσιμα λειτουργίας είναι παγωμένα.
 Αναζητείται λύση μέσω διάλογου - αγαθό δυσεύρετο δυστυχώς -  για να επαναλειτουργήσει το ΑΤΕΙΘ εδώ και πολύ καιρό. Η δεύτερη εξεταστική έχει παραταθεί κατά τρεις εβδομάδες και αναμένουμε εξελίξεις συντόμως τη Δευτέρα 28/2 στη συνέλευση που θα γίνει στο ίδρυμα στις 11:00 π.μ....


Δεν υπάρχουν σχόλια: