Διευκρινίσεις για το blog μας

Η ελευθερία του λόγου είναι ένα αναφαίρετο δικαίωμα του ανθρώπινου είδους που κατακτήθηκε, έπειτα από αιματηρούς αγώνες και θυσίες εκατομμυρίων ζωών. Η Ελευθερία του Λόγου χωρίς λογοκρισία και όρια αναγνωρίζεται στο άρθρο 19 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων:

Everyone has the right to freedom of opinion and expression; this right includes freedom to hold opinions without interference and to seek, receive and impart information and ideas through any media and regardless of frontiers.

Τα blogs, από την φύση τους, είναι ένα μέσο ελεύθερης έκφρασης. Φυσικά μιλάμε για τα blogs φτιαγμένα από ελεύθερους ανθρώπους για ελεύθερους ανθρώπους. Δεν αποτελούν επίσημες ιστοσελίδες και δεν εκπροσωπούν εταιρίες.

Το συγκεκριμένο blog αποτελεί μέσο γνωστοποίησης των φοιτητών επαγγελμάτων υγείας (συγκεκριμένα του Α.Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης) με θεματολογία που είναι εμπνευσμένη από τα προβλήματα που απασχολούν εδώ και χρόνια τους φοιτητές της Σ.Ε.Υ.Π και αναζητούν διέξοδο και λύση. Δε χρησιμοποιείται κάποιο έμβλημα, λογότυπο ή εικονίδιο που να υπόκειται στα πνευματικά δικαιώματα της Σ.Ε.Υ.Π.

Δεν έχουμε καμία σχέση με τη διοίκηση της Σ.Ε.Υ.Π ή των παραρτήματών της και είμαστε ανεξάρτητοι των πολιτικών κομμάτων χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο συνεργασίας για τη διευθέτηση των προβλημάτων. Αντίθετα ενθαρρύνουμε κάθε προσπάθεια οποιασδήποτε κομματικής παράταξης με στόχο την αρωγή και συμπαράσταση στα προβλήματα που μας απασχολούν.

Να τονίσουμε ότι δεν υπάρχει κανένας νόμος που να απαγορεύει τη δημιουργία blog από ιδιώτη ή ομάδα, με σκοπό τη δημοσίευση απόψεων ή δραστηριοτήτων που τον αφορούν, προκειμένου να τις γνωστοποιήσει στο ευρύ κοινό.


ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΟΡΙΑ


Φιλικά,
Η Ομάδα των Φοιτητών Επαγγελμάτων υγείας.




blog newsletter

Γράψε το e-mail σου για να ενημερώνεσαι για όλες τις νέες αναρτήσεις :

Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Αναμονή για την αλλαγή της διοίκησης του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου προκειμένου να επανατεθεί το θέμα των αποδυτηρίων.

  Μετά την εκλογή κάθε νέας κυβέρνησης όπως συνηθίζεται αλλάζει η διοίκηση σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες. Ακριβώς αυτήν την "αλλαγή φρουράς" περιμένουμε για να θέσουμε ξανά το αίτημά μας για τη βελτίωση των αποδυτηρίων των φοιτητών επαγγελμάτων υγείας του Ιπποκράτειου.
  Η κατάσταση περιπλέκεται γιατί πρέπει να συντονιστούν τα Τ.Ε.Ι με τα Ι.Ε.Κ και τα Τ.Ε.Ε που επισκέπτονται επίσης το χώρο. "Θα ήταν πολύ πιο εύκολη η κατάσταση αν επρόκειτο για ένα μόνο τμήμα των Τ.Ε.Ι να διευθετηθεί το θέμα" ειπώθηκε από άτομα που γνωρίζουν την κατάσταση αυτή χρόνια.
  Δυστυχώς επικρατεί επικοινωνιακό χάος. Αδυναμία να συντονιστούμε όλοι στο ίδιο μήκος κύματος και να κινηθούμε συντονισμένα για τα πέντε - δέκα αιτήματά μας.  Αυτό πρέπει να αλλάξει και ας είναι αυτή η αρχή, τα αποδυτήρια των σπουδαστών. Σε κάποια στιγμή στο άμμεσο μέλλον ελπίζουμε θα συγκεντρώσουμε υπογραφές για το συγκεκριμένο θέμα και θα κινηθούμε με όσα και όποια μέσα πίεσης διαθέτουμε ως φοιτητές. Ως τώρα δεν ξέραμε τη δύναμή μας, ευκαιρία είναι να  τη μάθουμε!
   Σε όλη αυτή τη προσπάθειά μας όποιοι είνει θετικά προσκείμενοι να βοηθήσουν είναι καλοδεχούμενοι. Μας ενδιαφέρει να κάνουμε καλύτερη τη ζωή μας και να νικήσουμε έτσι την αδράνεια.
   Το θέμα των αποδυτηρίων είναι χρόνιο, το ξέρουμε. Πρέπει να τίθεται σε κάθε ευκαιρία επί τάπητος και να συζητιέται μέχρι να βρεθεί λύση. Σε κάποια στιγμή πιθανότατα να αναμείξουμε τα τηλεοπτικά κανάλια για να μας βοηθήσουν. Δε θέλουμε όμως προς θεού να είμαστε ανέτοιμοι για αυτή την κίνηση. Πρέπει να έχουμε την υποστήριξη όλων έτσι ώστε να μη θεωρηθεί μεμονωμένοι η προσπάθεια. Ας φωνάξουμε ότι μας πειράζει, είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε.
   Όσο το πρόβλημα μένει μεταξύ μας κάποιοι θα αγνοούν την ύπαρξή του. Ας τους δώσουμε τουλάχιστον την ευκαιρία να  μάθουνε πως ναι, υπάρχει πρόβλημα, είναι εδώ και είναι αυτό.



Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να το συζητάμε συνέχεια, σε κάθε ευκαιρία που μας δίνετε να το αναφέρουμε. Ας το μάθει ο κόσμος. Ας ξέρει ποια είναι η κατάσταση μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: