Διευκρινίσεις για το blog μας

Η ελευθερία του λόγου είναι ένα αναφαίρετο δικαίωμα του ανθρώπινου είδους που κατακτήθηκε, έπειτα από αιματηρούς αγώνες και θυσίες εκατομμυρίων ζωών. Η Ελευθερία του Λόγου χωρίς λογοκρισία και όρια αναγνωρίζεται στο άρθρο 19 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων:

Everyone has the right to freedom of opinion and expression; this right includes freedom to hold opinions without interference and to seek, receive and impart information and ideas through any media and regardless of frontiers.

Τα blogs, από την φύση τους, είναι ένα μέσο ελεύθερης έκφρασης. Φυσικά μιλάμε για τα blogs φτιαγμένα από ελεύθερους ανθρώπους για ελεύθερους ανθρώπους. Δεν αποτελούν επίσημες ιστοσελίδες και δεν εκπροσωπούν εταιρίες.

Το συγκεκριμένο blog αποτελεί μέσο γνωστοποίησης των φοιτητών επαγγελμάτων υγείας (συγκεκριμένα του Α.Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης) με θεματολογία που είναι εμπνευσμένη από τα προβλήματα που απασχολούν εδώ και χρόνια τους φοιτητές της Σ.Ε.Υ.Π και αναζητούν διέξοδο και λύση. Δε χρησιμοποιείται κάποιο έμβλημα, λογότυπο ή εικονίδιο που να υπόκειται στα πνευματικά δικαιώματα της Σ.Ε.Υ.Π.

Δεν έχουμε καμία σχέση με τη διοίκηση της Σ.Ε.Υ.Π ή των παραρτήματών της και είμαστε ανεξάρτητοι των πολιτικών κομμάτων χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο συνεργασίας για τη διευθέτηση των προβλημάτων. Αντίθετα ενθαρρύνουμε κάθε προσπάθεια οποιασδήποτε κομματικής παράταξης με στόχο την αρωγή και συμπαράσταση στα προβλήματα που μας απασχολούν.

Να τονίσουμε ότι δεν υπάρχει κανένας νόμος που να απαγορεύει τη δημιουργία blog από ιδιώτη ή ομάδα, με σκοπό τη δημοσίευση απόψεων ή δραστηριοτήτων που τον αφορούν, προκειμένου να τις γνωστοποιήσει στο ευρύ κοινό.


ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΟΡΙΑ


Φιλικά,
Η Ομάδα των Φοιτητών Επαγγελμάτων υγείας.




blog newsletter

Γράψε το e-mail σου για να ενημερώνεσαι για όλες τις νέες αναρτήσεις :

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

ΑΙΣΧΟΣ για τα δήθεν αποδυτήρια φοιτητών του Ιπποκράτειου Νοσκομείου Θεσ/νίκης...!!!

Τα αποδυτήρια που χρησιμοποιούνται από τους φοιτητές των Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας είναι ΑΙΣΧΟΣ...!!!! Ανήκουν στο Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης το οποίο είναι και πανεπιστημιακό. Δίπλα από αυτά είναι το νεκροτομείο και εμείς δεχόμαστε τις οσμές που αναδύονται σε ποικίλες διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια της παραμονής μας σε αυτά. Οι καθηγήτριες που έχουν ζήσει αυτήν την κατάσταση για πολλά χρόνια με πολλά τους διαβήματα στη διοίκηση του νοσοκομείου για βελτίωση των συνθηκών σε ανθρώπινα επίπεδα δηλώνουν έξαλλες με το θέμα και την αδιαφορία των υπεύθυνων.

Ο χώρος αυτός είναι υπόγειος, άβαφος, κακοποιημένος, παραβιασμένος πολλές φορές με ανεπίστρεπτο κόστος τις κλοπές προσωπικών αντικειμένων των φοιτητών που εκείνη την ώρα βρισκόταν στο μάθημά τους. Μέσα υπάρχουν σπασμένα ντουλαπάκια, υγρασία, εστίες μόλυνσης διάσπαρτες σε κάθε γωνιά, τρύπες στο ταβάνι τις οποίες χρησιμοποιούν τα τρωκτικά για τη μετακίνησή τους και η δυσοσμία της αποσύνθεσης για να ταξιδέψει μέχρι τα ρουθούνια μας.

Τον χώρο αυτόν τον επισκέπτονται φοιτητές από το Τ.Ε.Ι, τα Ι.Ε.Κ, τα Τ.Ε.Ε που ανέρχονται σε σύνολο περίπου 250. Καταλαβαίνουμε επομένως όλοι μας ότι χρειάζεται μια υποδομή για να δεχτούν αυτόν τον όγκο των φοιτητών και δε τη ζητάμε την ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ. Είμαστε οι μελλοντικοί επαγγελματίες υγείας που θα στελεχώσουμε τα δημόσια νοσοκομεία της Ελλάδος και ζούμε σε αυτό το ανθυγιεινό περιβάλλον που βρίσκονται ακόμα και περιττώματα από τρωκτικά. Είναι δυνατόν; Είμαστε μια πολιτισμένη χώρα ή
μόνο το λέμε αυτάρεσκα;

Πέρα από φιλοκομματισμούς, φανφάρες και εντυπωσιασμούς θέλουμε ουσία και όχι λόγια, θέλουμε πράξεις και όχι υποσχέσεις. Η εποχή της μοιρολατρίας έχει τελειώσει, αυτή δε θα είναι η μοίρας μας. Δε θα ζήσουμε σε ένα χώρο τον οποίο δε σέβεται τον λόγο για τον οποίο προορίζεται, δε θα ζήσουμε συγκαταβατικά αποδεχόμενοι ότι αυτό μας αξίζει. Αυτό αξίζει ως τιμωρία σε όσους αδιαφόρησαν επιδεικτικά, σε όσους δώσανε με ευκολία ψεύτικες υποσχέσεις ότι θα επιληφθούν επί του θέματος.

Δεκαοχτώ χρόνια άντεξαν κάποιοι και ήταν πολλά,ούτε μια μέρα παραπάνω. Ας έρθει αύριο κιόλας ένας υπεύθυνος να αξιολογήσει αν αυτός είναι κατάλληλος χώρος για τα αποδυτήρια των φοιτητών.


ΤΙ ΖΗΤΑΜΕ;

ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ στο θέμα με μετακίνηση μας σε ένα χώρο που θα είναι στο ισόγειο ή και σε κάποιον όροφο. Να δημιουργηθούν αν δεν υπάρχουν αποδυτήρια για άνδρες και γυναίκες ξεχωριστά το καθένα. Να υπάρχουν προσωπικά ντουλαπάκια με κλειδάκι στο οποίο θα αναγράφεται το όνομα του κατόχου του. Πάγκοι καινούργιοι με κρεμάστες και πόρτα ασφαλείας για την οποία θα έχει κλειδί ο κάθε φοιτητής. Φύλακας για τη διαφύλαξη της ακεραιότητας των προσωπικών αντικειμένων όλων των φοιτητών. Βαμμένοι τοίχοι ανέπαφοι από υγρασία και σοβατισμένοι που είναι αυτονόητα.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

+fwnw apolutws me ola!!4 xronia ta idia kai ta idia!!kai to xeirotero einai pou kathe mera ginontai k klopes sta apoduthria afou einai anekselegta

Παναγιώτης είπε...

Ξέρουμε όλοι την κατάσταση, τώρα πρέπει να μάθουμε να συνεργαζόμαστε και να ζητάμε συντεταγμένα αυτά που θέλουμε να πετύχουμε. Αυτά που ζητάμε δεν είναι μόνο δικά μου δικά σου είναι δικά μας! Πρέπει να μάθουμε λειτουργούμε λίγο για ΜΑΣ! Κοιτώντας ο καθένας τον εαυτό του και αδιαφορώντας αποδείχτηκε καταστροφικό...Ας μην υποπέπτουμε στα λάθη του παρελθόντος...

Υ.Γ: Διαδώστε το σε όλους! Αυτή η κατάσταση ΠΡΕΠΕΙ να αλλάξει!!!