Διευκρινίσεις για το blog μας

Η ελευθερία του λόγου είναι ένα αναφαίρετο δικαίωμα του ανθρώπινου είδους που κατακτήθηκε, έπειτα από αιματηρούς αγώνες και θυσίες εκατομμυρίων ζωών. Η Ελευθερία του Λόγου χωρίς λογοκρισία και όρια αναγνωρίζεται στο άρθρο 19 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων:

Everyone has the right to freedom of opinion and expression; this right includes freedom to hold opinions without interference and to seek, receive and impart information and ideas through any media and regardless of frontiers.

Τα blogs, από την φύση τους, είναι ένα μέσο ελεύθερης έκφρασης. Φυσικά μιλάμε για τα blogs φτιαγμένα από ελεύθερους ανθρώπους για ελεύθερους ανθρώπους. Δεν αποτελούν επίσημες ιστοσελίδες και δεν εκπροσωπούν εταιρίες.

Το συγκεκριμένο blog αποτελεί μέσο γνωστοποίησης των φοιτητών επαγγελμάτων υγείας (συγκεκριμένα του Α.Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης) με θεματολογία που είναι εμπνευσμένη από τα προβλήματα που απασχολούν εδώ και χρόνια τους φοιτητές της Σ.Ε.Υ.Π και αναζητούν διέξοδο και λύση. Δε χρησιμοποιείται κάποιο έμβλημα, λογότυπο ή εικονίδιο που να υπόκειται στα πνευματικά δικαιώματα της Σ.Ε.Υ.Π.

Δεν έχουμε καμία σχέση με τη διοίκηση της Σ.Ε.Υ.Π ή των παραρτήματών της και είμαστε ανεξάρτητοι των πολιτικών κομμάτων χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο συνεργασίας για τη διευθέτηση των προβλημάτων. Αντίθετα ενθαρρύνουμε κάθε προσπάθεια οποιασδήποτε κομματικής παράταξης με στόχο την αρωγή και συμπαράσταση στα προβλήματα που μας απασχολούν.

Να τονίσουμε ότι δεν υπάρχει κανένας νόμος που να απαγορεύει τη δημιουργία blog από ιδιώτη ή ομάδα, με σκοπό τη δημοσίευση απόψεων ή δραστηριοτήτων που τον αφορούν, προκειμένου να τις γνωστοποιήσει στο ευρύ κοινό.


ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΟΡΙΑ


Φιλικά,
Η Ομάδα των Φοιτητών Επαγγελμάτων υγείας.
blog newsletter

Γράψε το e-mail σου για να ενημερώνεσαι για όλες τις νέες αναρτήσεις :

Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2010

Βιβλιοθήκη, υπολογιστές, διαδίκτυο για τη Σ.Ε.Υ.Π

   Εδώ και αρκετό καιρό έχουν εγκριθεί τα κονδύλια για την αγορά νέων βιβλίων για τη σχολή της Σ.Ε.Υ.Π. Ο σκοπός της έγκρισης είναι η αναβάθμισή της βιβλιοθήκης σε ποικίλα ιατρικά θέματα. Ακόμα κι αν όμως έχουν εγκριθεί δεν έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες αγοράς τους.

  Ένας άλλος άξονας που μας απασχολεί είναι ο εξοπλισμός των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση από την Ε.Ε και την Ελλάδα να ανανεωθεί χωρίς όμως να έχει γίνει ακόμα αυτό. Δυστυχώς η διαδικασία έχει καθυστερήσει πάρα πολύ με άμεση επίπτωση την ταλαιπωρία των φοιτητών.

  Μια άλλη παράμετρος είναι η  κάλυψη του ασύρματου διαδικτύου σ'όλο το χώρο του Τ.Ε.Ι. Μέχρι στιγμής η εμβέλειά του ασύρματου διαδικτύου είναι ανεπαρκής λόγω των μικρών διαστάσεών της. Γνωρίζουμε όλοι μας ότι στην εποχή μας ο κυβερνοχώρος "λύνει και δένει" τα χέρια των φοιτητών αφού περιέχει ποικίλες πληροφορίες σε ευρεία γκάμα θεμάτων. Είναι λοιπόν άδικο να μην παρέχονται οι καλύτερες δυνατές συνθήκες σπουδών αν και υπάρχει η δυνατότητα για αυτό.

 Καταλήγουμε λοιπόν να ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ δωρεάν
παροχή ασύρματου διαδικτύου σε όλη την έκταση του Τ.Ε.Ι, επιδιόρθωση συντήρηση των μηχανημάτων που παρουσιάζουν προβλήματα και ανανέωση των υπολογιστών παλαιάς γενιάς με τους σύγχρονούς υπολογιστές νέας γενιάς,  δρομολόγηση των διαδικασιών εμπλουτισμού της βιβλιοθήκης της Σ.Ε.Υ.Π με νέα βιβλία που θα ανταποκρίνονται στις αυξημένες απαιτήσεις των φοιτητών της νέας γενιάς.

 Έχουμε όνειρα, έχουμε ελπίδα, έχουμε θέληση να τα πετύχουμε!

  Κάνουμε διάλογο, διεκδικούμε,  ζητούμε. Η δύναμή μας... η όρεξη για δουλειά. Διεκδικούμε μαζί, γιατί ακουγόμαστε πιο δυνατά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: